Suske en Wiske hommage-album 2021 door Gerben Valkema en Yann

Gerben Valkema en Yann mogen zich in 2021 voor de tweede keer storten op een Suske en Wiske hommage-album. Zij trapten in 2016 de reeks eerbetonen af met het album ‘Cromimi’. Gerben reageerde kort op dit heuglijke nieuws in een telefoongesprek:

Gerben Valkema ziet een vurige wens werkelijkheid worden. De tekenaar van de krantenstrip Elsje mag voor de tweede keer samenwerken met de Franse scenarioschrijver Yann Le Pennetier. Een grote eer, want Yann staat bekend als een gerenommeerd scenarist in de stripwereld. Zo heeft hij albums op zijn naam in stripreeksen van Robbedoes, Lucky Luke, Thorgal, de Marsipulami en vele andere. Samen gaan ze zich nogmaals buigen over een Suske en Wiske hommage-album.

Suske en Wiske hommage-album de vroemvroemclub gerben valkema
Een voorproefje van De Vroemvroem-Club, wat een knipoog is naar De Tuf-Tuf-Club van Willy Vandersteen

In een reactie op dit tweede hommage-album vertelt Valkema het volgende:

“We hadden een idee op de plank liggen en hebben het opgestuurd met de vraag of we nog een keer mochten. Het heeft even geduurd, maar we kregen een akkoord. Daar is De Vroem-Vroem-Club uit voortgekomen.”

Bikbellum Suske en Wiske hommage-album Gerben Valkema De Vroem-Vroem Club

Suske en Wiske hommage-album ‘Cromimi’

Het duo was zoals gezegd in 2016 ook al verantwoordelijk voor het verhaal van ‘Cromimi’. Valkema vertelt over die samenwerking in aflevering 8 van De Perfecte Podcast:

Gerben maakte in het verleden ook enige tijd deel uit van The Wolfpack. Een genootschap van stripliefhebbers, die zich toelegden op nieuwe impulsen en invalshoeken rondom Suske en Wiske. Daarnaast won hij in 2016 ook de Willy Vandersteenprijs voor zijn album Elsje Maakt Geschiedenis.

De Vroem-Vroem-Club van Suske en Wiske

Hoewel er al enige tijd een andere cover circuleerde, die ook op de voorkant van de Suske en Wiske Stripglossy staat, is er voor iedere versie van het album een andere tekening gemaakt. De softcover komt er uit te zien als in het plaatje hieronder.

De Vroem-Vroem-Club softcover klein Gerben Valkema Suske en Wiske hommage-album
Op de cover van De Vroem-Vroem-Club rijden Sidonia en Suske en Wiske in een roze Cadillac El Dorado

Gerben Valkema wint Stripschapprijs 2021

Onlangs werd hij uitgeroepen tot winnaar van de Stripschapprijs 2021. Dat hij nu is opgenomen in de eregallerij van de Nederlandse stripwereld is een grote eer voor Gerben.

2 antwoorden op “Suske en Wiske hommage-album 2021 door Gerben Valkema en Yann”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *