Studio Vandersteen krijgt een update

Goed nieuws voor Suske en Wiske lezers die graag meer willen weten over het verleden van de strip. Het boek ‘Studio Vandersteen’ krijgt eind 2024 een update.

Schrijver, uitgever en scenarioschrijver Ronald Grossey bracht met ‘Studio Vandersteen – Kroniek van een Legende’ in 2007 een van de beste boeken over het werk van Willy Vandersteen uit. Een standaardwerk binnen de stripwereld, dat inmiddels al jaren uitverkocht is.

Met een aankomende update van het boek stellen Grossey en uitgeverij Just Publishers (onder meer bekend van ‘De Verdwenen Miljoenen Van Kuifje) striplezers in staat de rijke geschiedenis van Vandersteen en van diens medewerkers tot zich te nemen.

Studio Vandersteen, Ronald Grossey

‘Studio Vandersteen – Kroniek van een Legende’

Over de reden van de update van het boek zegt Grossey het volgende:

“Structureel zal het boek niet veranderen, maar er komt wel een uitgebreid hoofdstuk bij over wat er gebeurde met de Studio Vandersteenreeksen na het overlijden van Vandersteen in 1990. En er is wel wat gebeurd op die bijna 35 jaar,” aldus de schrijver, die voor de research ook een beroep kan doen op de interviews van De Perfecte Podcast. Daarnaast worden er nog meer bronnen aan het boek toegevoegd:

“Zelf heb ik na het verschijnen van de eerste editie ook kroongetuigen als bijvoorbeeld regisseur Wies Andersen, de drie dochters van Willy Vandersteen, scenarist Marck Meul en inkleurster Marie-Claire de Cock kunnen interviewen.”

De heruitgave verschijnt in augustus 2024, wordt aangevuld met een kleine vijftig paginas. Daarmee is het meer dan 500 pagina’s dik. Het boek gaat 27,99 kosten.

Ronald Grossey over Suske en Wiske en Willy Vandersteen

Grossey was in 2022 te gast in De Perfecte Podcast. Hij mocht in dat jaar het scenario leveren voor het Suske en Wiske hommage-album ‘De Verdwenen Joker‘ en was in het verleden al hoofdredacteur van het Suske en Wiske Weekblad. Daarnaast is hij kenner van het werk van een van Belgiës grootste striptekenaars, Willy Vandersteen. Reden te meer om hem te spreken in De Perfecte Podcast:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *