Stripglossy met Koen Maas als gasthoofdredacteur

De Stripglossy 21/22 staat in volledig in het teken van Suske en Wiske.  De dubbeldikke editie ligt vanaf 16 augustus in de winkel. Geweldig nieuws natuurlijk. En daarvoor werd Koen Maas, als maker van De Perfecte Podcast over Suske en Wiske, gevraagd als gasthoofdredacteur.

Bestel hier de Suske en Wiske Dubbeldikke Stripglossy

Nieuwslezer Biem Buijs Jurgen van den Berg

Met hun glorieuze en roemrijke geschiedenis hebben Suske en Wiske in Nederland en België in de afgelopen vijfenzeventig jaar een onuitwisbare indruk achtergelaten. Geen wonder dat Seb van der Kaaden, uitgever van de Stripglossy, graag de helden van het Vlaams / Nederlandse stripverhaal een glansrol wilde geven in zijn magazine. Daarvoor deed hij een beroep op de  content en vele beschikbare interviews van De Perfecte Podcast.

Spotify openen iTunes openen Anchor openen Google Podcasts openen

Suske en Wiske - De Perfecte Podcast

De cover van deze Stripglossy is van de hand van Gerben Valkema, die momenteel werkt aan zijn tweede Suske en Wiske hommage-album. Die verschijnt dit najaar.

 

Gasthoofdredacteur van de Stripglossy over Suske en Wiske

Koen Maas, de maker van De Perfecte Podcast  mocht als gasthoofdredacteur meedenken over de inhoud van het tijdschrift. Hij treedt hiermee in de voetsporen van Sander Lantinga, Carlo Boszhard en Peter R. de Vries.

In het jaar dat de wereld op slot ging, vierden Suske en Wiske hun 75-jarig bestaan. Een jubileum dat meer glans verdiende dan het hierdoor kreeg. Dat De Stripglossy alsnog uitpakt met een dubbeldikke special is precies het podium dat deze strip verdient. Suske en Wiske verrijkten met hun avonturen onze jeugd op onverwachte momenten. Van lange autoritten naar opa en oma tot verloren momenten op de bank. Ze bieden tot op de dag van vandaag een uitvlucht naar werelden en tijden waar je alleen maar van kunt dromen,” aldus Koen Maas.

Suske en Wiske stripglossy 21/22 Koen Maas De Perfecte Podcast

Bestel hier de Suske en Wiske Dubbeldikke Stripglossy

Paul Geerts in de Stripglossy

Het dubbele podcastinterview met Paul Geerts, de peetvader van Suske en Wiske, springt in het oog (oor in dit geval). Een omvangrijk gesprek van enkele uren, dat een groot publiek verdient. Dat kan in podcastvorm (zoals hier en hier te vinden is), maar misstaat ook zeker niet in print. Vandaar dat ervoor is gekozen het in De Stripglossy op te nemen.

Koen Maas Paul Geerts StripGlossy Suske en Wiske De Perfecte Podcast Willy Vandersteen
Met op de achtergrond de witte shawl die hij meenam uit Nepal en die te zien is in De Parel In De Lotusbloem, neemt Paul Geerts de StripGlossy in ontvangst

Ook het gesprek met Suske en Wiskes scenarioschrijver Peter van Gucht, waarvan de podcast in augustus online komt, is deels in de Stripglossy opgenomen.

Peter van Gucht Suske en Wiske

De Suske en Wiske StripGlossy op NPO Radio 1 in Spraakmakers

Het uitbrengen van deze dubbeldikke Suske en Wiske StripGlossy was de aanleiding voor een gesprek over de strip anno 2021 op Radio 1. In het programma Spraakmakers met Lex Bohlmeijer, waar ook voormalig Minister van Defensie Frank de Grave te gast was, werd de aantrekkingskracht van Suske en Wiske aan bod. 

Frank de Grave over Suske en Wiske: “Ik was meer van de Asterix en Obelix, maar heb zeker vijftig Suske en Wiskes gelezen als kind“.

Bekijk hieronder de hele video.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *