Dirk Stallaert maakt Suske en Wiske ‘De Verdwenen Joker’

HEET nieuws op deze hete dag. Dirk Stallaert mag zich wederom storten op een Suske en Wiske avontuur: ‘De Verdwenen Joker’. Het is een hommage-album in de lijn van de verhalen die Vandersteen schreef voor het tijdschrift Kuifje. Deze werden in eerste instantie niet in de reguliere reeks opgenomen, maar kwamen later met een blauwe cover in de winkels te liggen. Toen de Suske en Wiske albums in ’68 ook in vierkleurendruk werden uitgebracht, werden de verhalen van de ‘Blauwe reeks’ daar ook weer in opgenomen.

Nieuwe scenarioschrijver voor Suske en Wiske hommage-album ‘De Verdwenen Joker’

De Franse scenarist François Corteggiani, die met Stallaert werkte aan ‘De Sonometer’, maakt plaats voor Ronald Grossey als scenarioschrijver. Grossey schreef onder meer ‘Studio Vandersteen, kroniek van een legende 1947 – 1990’ en werkte mee aan het Suske en Wiske weekblad.

Hoewel het tekenwerk van Stallaert in ‘De Sonometer’ lovend werd ontvangen, kreeg het verhaal van Corteggiani stevige kritiek te verduren. Hopelijk lukt het zijn vakbroeder of zuster om de geest van Vandersteens vertelstijl beter te vangen. ‘De Verdwenen Joker’ ligt vanaf 23 november in de winkel.

Suske en Wiske De Verdwenen Joker Blauwe Reeks Dirk Stallaert

De Wereldexpo van 1958 staat centraal in nieuw blauwe reeks album

Het avontuur is gelokaliseerd rondom de wereldtentoonstelling van 1958. Daarbij werd het Atomium gepresenteerd aan het grote publiek. Vandersteen woonde in die tijd zelf op de Eduouard Kufferathlaan 59 in Laken. Dat was slechts een steenworp van het Atomium verwijderd. Stapte hij de deur uit, dan zag hij het immense metalen bouwwerk aan het van zijn straat.

Sidonia werkte ook nog tijdens die Expo in Brussel als gastvrouw, zoals te zien was in De Zwarte Zwaan.De Verloren Joker Brussel Wereldexpo 58 Suske en Wiske Dirk Stallaert.

 

De Fameuze Fanclub had de primeur van de eerste drie pagina’s van het album, die er veelbelovend uitzien.

4 antwoorden op “Dirk Stallaert maakt Suske en Wiske ‘De Verdwenen Joker’”

 1. Geachte,
  Als Suske en Wiske luister ik met genoegen naar de Perfect Podcast. Tijdens de laatste podcast geeft Ronald Grossey aa wie de scenarist wordt van het hommage album “De Verdwenen Joker”. Dat is de met humor doorspekte scenarist Ronald Grossey zelf. Zeer graag ontvang ik de hard cover als aanvulling op mijn inmiddels flinke verzameling Suske en Wiske..

  1. Beste Ger,

   Goed om te lezen dat je zo geniet van de podcast. Ik maak hem met veel plezier en ben altijd erg verguld als mensen hun blijk van waardering uitspreken. Waarvoor dank.

   De vraag die Grossey stelt is echter niet de prijsvraag die aan de hardcovers is verbonden. Die prijsvraag vind je namelijk onderaan dit artikel en is een online formulier waar je een andere vraag moet beantwoorden.

   Wees er snel bij, want de actie gaat spoedig sluiten.

   groet,

   Koen Maas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *