Suske en Wiske – de nieuwe releases

Er gebeurt veel rondom Suske en Wiske in hun 75ste jubileumjaar en daar horen ook nieuwe releases bij. In dit overzicht zie je welke albums Luc Morjaeu, Peter van Gucht en de andere medewerkers van Studio Vandersteen allemaal voor je op stapel hebben staan.

Suske en Wiske – De Drakenprinter (358)

Op zijn Facebookpagina heeft Luc Morjaeu al een tipje van de toekomstsluier opgelicht met deze tekening, waarop ook De Fluitende Olifant terug te vinden is.

Luc Morjaeu Suske en Wiske nieuwe releases De Drakenprinter De Fluitende Olifant

Daarnaast kan je op instagram een hoop mooie voorbeelden vinden van de vele draken die Vandersteen tekende door de jaren heen.

Suske en Wiske – De Naamloze Negen (359)

De aarde is in gevaar. Als onze vrienden Barabas bezoeken, blijkt hij te zijn overvallen. Hij is er slecht aan toe. De dader hiervan is een schurk, die hen opdraagt de Naamloze 9 op te roepen. Deze negen kunnen de aarde redden van naderend onheil. Dit gaat echter niet zonder slag of stoot…

Lukt het Suske en Wiske om de wereld van de ondergang te redden?  Je leest het vanaf 1 september.

Suske en Wiske – De Drijvende Dokters (360)

Sidonia laat haar hart spreken als ze besluit zich in te zetten als vrijwilliger voor Mercy Ships. Deze organisatie reist met het grootste ziekenhuisschip ter wereld naar Afrika om medische hulp te bieden.

Er is echter iemand die er een ziekelijk genoegen in schept om dit plan te dwarsbomen. Sidonia verdwijnt en Suske en Wiske komen te laat om haar te redden. Het schip mag Buranda niet bereiken, maar als het toch koers zet, dreigt de booswicht van dienst met het zinken van het schip.  Hoe het afloopt, lees je vanaf 24 november 2021.

Suske en Wiske – De Grot van Gregorius (361)

Tijdens een wandeling door een enorm oerbos, stuiten Suske en Wiske op Marek. Hij is uitgeput en op de vlucht voor een gangster. Onze vrienden weten de slechterik af te schudden en redden Marek, maar zijn wel verdwaald. Hij belooft hen echter weer naar de bewoonde wereld te brengen. Al gauw blijkt dat hij iets voor hen achterhoudt…

Te verwachten in 2022

De Grot van Gregorius Wout Schoonis Suske en Wiske

Suske en Wiske – De Kale Kroon (362)

Een avontuur dat niet in het heden begint. Dat doet denken aan avonturen van weleer, zoals Het Gouden Paard of Het Geheim van de Gladiatoren. In De Kale Kroon maken we kennis met Suzko en Wizka. Zij zijn de aangenomen kinderen van Tsarin Annah. Zij komt echter te overlijden en onder begeleiding van hofbediende Lambikov moeten Suzko en Wizka de Tsarenproef ondergaan. Zo wordt bepaald wie van hen het meest geschikt is om Tsaar te worden.

Lambikov is hierbij de scheidsrechter en draagt onderwijl de Kale Kroon.  De proeven van bekwaamheid zijn levensgevaren en worden ook nog gesaboteerd door een vreemdeling, die zelf zijn zinnen op de troon heeft gezet.

De Kronieken van Amoras 9 – Het Verloren Eiland

Dat Suske afstamt van Sus Antigoon is welbekend. En dat Amoras, de stad op het op de wereldkaart onvindbare eiland in de Stille Oceaan, door hem werd gesticht weten we ook. Maar verder? Ja, hij leerde zijn volk drinken, maar dronk zichzelf dood. Maar wat was zijn doel? Waar ging hij naar op zoek? En waarom verliet hij Antwerpen eigenlijk? Suske en Wiske overpeinzen die gedachte en tijdens een bijna doodervaring, waarbij ze door een klapband in het water belanden, komen die droombeelden weer bovendrijven.

De meesters van het mysterie, Charel Cambré en Marc Legendre, hebben in De Kronieken van Amoras invulling gegeven aan de historie van de bet-over-over-overgrootvader van Suske. We komen erachter als het album op 24 november in de winkels ligt.