Suske en Wiske – de nieuwe releases

Er zijn weer veel nieuwe Suske en Wiske releases op komst dit jaar. In dit overzicht zie je welke albums Luc Morjaeu, Peter van Gucht en de andere medewerkers van Studio Vandersteen allemaal voor je op stapel hebben staan.

Suske en Wiske – De Boze Boleet (365)

Kinoko, een collega van Barabas, is op zoek naar een medicijn voor haar vader. Deze lijdt namelijk aan een zeldzame ziekte. De collega heeft ontdekt dat het geneesmiddel uit een zeer zeldzame paddenstoel kan gehaald worden. Deze komt enkel voor op een bijzonder eiland, begroeit met duizenden soorten zwammen.

Een ongeval zorgt ervoor dat het speciale onderzoeksteam uit elkaar gerukt wordt. En beide partijen ontdekken al gauw dat de zoektocht naar de zeldzame zwam helemaal niet zo onschuldig is en deel uitmaakt van een snood plan.

Releasedatum: 25-10-2022

Suske en Wiske - De Boze Boleet 365 Wout Schoonis

De Kronieken van Amoras 11 – Schanulleke

Nu we de achtergrond van Amoras en zijn stichter op het spoor zijn dankzij de twee voorgaande albums, gaan Charel Cambré en Marc Legendre nog dieper op de materie in. In het elfde deel van De Kronieken van Amoras pluizen ze de oorsprong uit van de oorlog tussen de Mageren en de Vetten, die op het eiland wonen sinds ze daar strandden na een schipbreuk met Sus Antigoon.

Ook nu zijn er weer twee verhaallijnen, waarbij ook Wiske wordt gevolgd. Zij lijkt haar pop Schanulleke kwijt te zijn. Dankzij een zoektocht met de Teletijdmachine vindt ze haar dierbare popje op het eiland Amoras, al twijfelt ze eraan of het eigenlijk wel dezelfde pop betreft.

Releasedatum 26-10-2022, bestel ‘m hier

De Kronieken van Amoras 11 Schanulleke Charel Cambré Suske en Wiske

Suske en Wiske hommage-album ‘De Verloren Joker’

Nog een hommage-album in 2022? Jazeker! Dirk Stallaert heeft wederom onze vrienden aan het papier mogen toevertrouwen. De gerenommeerde striptekenaar die jarenlang aan diverse reeksen meewerkte, werkt momenteel hard aan ‘De Verloren Joker’. Het album is getekend in de bekende stijl van de Blauwe Reeks en is een hommage aan de albums die Vandersteen tekende voor het tijdschrift Kuifje. Voor het scenario werd een beroep gedaan op Ronald Grossey. Een Suske en Wiske kenner pur sang, die in het verleden werkte aan het Suske en Wiske weekblad. Daarnaast schreef hij het boek ‘Studio Vandersteen – Kroniek van een legende 1947 – 1990’.

Lees meer over het Suske en Wiske hommage-album ‘De Verloren Joker’