Suske en Wiske – de nieuwe releases

Er gebeurt veel rondom Suske en Wiske in hun 75ste jubileumjaar en daar horen ook nieuwe releases bij. In dit overzicht zie je welke albums Luc Morjaeu, Peter van Gucht en de andere medewerkers van Studio Vandersteen allemaal voor je op stapel hebben staan.

Suske en Wiske – De Fluitende Olifant (356) – februari 2021

Waar in Nederland ‘De Snelheid’ de eerste stoomlocomotief was die over de rails door het land denderde, was dat in België ‘De Olifant’.  Sterker nog, het was een van de eerste drie locomotieven in Europa die voor persoonsvervoer werd ingezet. Al in 1835 tufte de de trein tussen Brussel en Mechelen door het Belgische landschap.

Suske en Wiske - De Fluitende Olifant Locomotief

Professor Barabas’ over-over-overgrootmoeder was een van de eerste machinisten van de trein. Door  toedoen van Lambik komt er een verandering in het verleden, waardoor Barabas plotsklaps verdwijnt. Daarmee lijkt de toekomst veranderd te zijn en niet per se ten goede…

Suske en Wiske – De Zalige Ziener (357, verschijnt 7 april 2021)

Het team van Studio Vandersteen werkt ondertussen stevig door. Scenaristen Peter van Gucht en Vincent Bal pingpongen ideeën voor nieuwe suske en wiske releases heen en weer via de mail, terwijl tekenaars Luc Morjaeu, Christiaan Verhaegen en Ward (niet Ward Zammatte, wat een anagram is voor Zwarte Madam) de verhalen uitwerken tot de boeken die wij verslinden.

Suske en Wiske - De Zalige Ziener ex libris door Luc Morjaeu
Suske en Wiske – De Zalige Ziener ex libris door Luc Morjaeu

Zo is Luc klaar met de opzet van De Zalige Ziener en is hij zelfs al begonnen aan een album met de titel ‘De Drakenprinter’.

Schetswerk Luc Morjaeu - De Zalige Ziener - Suske en Wiske
Schetswerk van Luc Morjaeu voor Suske en Wiske – De Zalige Ziener

Suske en Wiske – De Drakenprinter (358)

Op zijn Facebookpagina heeft Luc Morjaeu al een tipje van de toekomstsluier opgelicht met deze tekening, waarop ook De Fluitende Olifant terug te vinden is.

Luc Morjaeu Suske en Wiske nieuwe releases De Drakenprinter De Fluitende Olifant

Er is nog weinig beeldmateriaal voorbij gekomen van dit album, maar op Suske en Wiske op het WWW is al wel een synopsis te lezen.

Daarnaast kan je op instagram een hoop mooie voorbeelden vinden van de vele draken die Vandersteen tekende door de jaren heen.

De Naamloze Negen (359)

Er is nog geen beeldmateriaal voorbij gekomen van dit album, maar op Suske en Wiske op het WWW is al wel een synopsis te lezen.

De Kronieken van Amoras 8 – Avontuur in Piscine Le Bains

Na de overstroming van Antwerpen, door toedoen van Almami Nkrumah, duiken Suske en Wiske in het achtste Kronieken van Amoras verhaal weer in de geschiedenis van Krimson. Zijn vergaarde vermogen vindt zijn grondslag in Piscine Le Bains, waar je meer over leest in de eerste drie Kronieken verhalen. Een Nazitrein vol goud en kostbare kunstwerken speelt in ieder geval een opmerkelijke rol in het verhaal…

Nazitrein Albeniz Rodriguez
Artist: Albeniz Rodriguez (@albeniz_rodriguez on instagram)