Suske en Wiske – de nieuwe releases

Er gebeurt veel rondom Suske en Wiske in hun 75ste jubileumjaar en daar horen ook nieuwe releases bij. In dit overzicht zie je welke albums Luc Morjaeu, Peter van Gucht en de andere medewerkers van Studio Vandersteen allemaal voor je op stapel hebben staan.

De Kronieken van Amoras 9 – De Zaak Sus Antigoon #1

De Kronieken van Amoras 9 - De Zaak Sus Antigoon #1 Suske en Wiske Charel Cambré Marc LegendreEen lijkwitte gedaante met een kurkentrekker door zijn kruin en een fles chateau migraine de vinaigre aan zijn enkel. Zo kennen we Sus Antigoon allemaal. Hij is de stichter van de stad Amoras op het gelijknamige, door hem ontdekte eiland in de stille oceaan. Alleen… wat deed hij daarvoor? Hij is de betoveroverovergrootvader van Suske en komt oorspronkelijk uit Antwerpen. Maar wat weten we nog meer over hem?

In de nieuwe ‘Kronieken van Amoras’ doen Charel Cambré en scenarist Marc Legendre een boekje open over het verleden van de Vlaamse zeevaarder die zijn volk leerde drinken, maar zichzelf dood dronk.

In de winkels vanaf 24 november. Online nu al te bestellen.

Suske en Wiske – De Drijvende Dokters (360)

Suske en Wiske - De Drijvende DoktersSidonia laat haar hart spreken als ze besluit zich in te zetten als vrijwilliger voor Mercy Ships. Deze organisatie reist met het grootste ziekenhuisschip ter wereld naar Afrika om medische hulp te bieden.

Er is echter iemand die er een ziekelijk genoegen in schept om dit plan te dwarsbomen. Sidonia verdwijnt en Suske en Wiske komen te laat om haar te redden. Het schip mag Buranda niet bereiken, maar als het toch koers zet, dreigt de booswicht van dienst met het zinken van het schip.  Hoe het afloopt, lees je vanaf 24 november 2021.

Suske en Wiske – De Grot van Gregorius (361)

Tijdens een wandeling door een enorm oerbos, stuiten Suske en Wiske op Marek. Hij is uitgeput en op de vlucht voor een gangster. Onze vrienden weten de slechterik af te schudden en redden Marek, maar zijn wel verdwaald. Hij belooft hen echter weer naar de bewoonde wereld te brengen. Al gauw blijkt dat hij iets voor hen achterhoudt…

In de winkels vanaf 2 februari 2022. Bestel hem nu alvast via deze link

De Grot van Gregorius Wout Schoonis Suske en Wiske

Suske en Wiske – De Kale Kroon (362)

Een avontuur dat niet in het heden begint. Dat doet denken aan avonturen van weleer, zoals Het Gouden Paard of Het Geheim van de Gladiatoren. In De Kale Kroon maken we kennis met Suzko en Wizka. Zij zijn de aangenomen kinderen van Tsarin Annah. Zij komt echter te overlijden en onder begeleiding van hofbediende Lambikov moeten Suzko en Wizka de Tsarenproef ondergaan. Zo wordt bepaald wie van hen het meest geschikt is om Tsaar te worden.

Lambikov is hierbij de scheidsrechter en draagt onderwijl de Kale Kroon.  De proeven van bekwaamheid zijn levensgevaren en worden ook nog gesaboteerd door een vreemdeling, die zelf zijn zinnen op de troon heeft gezet.