Suske en Wiske – de nieuwe releases

Er zijn weer veel nieuwe Suske en Wiske releases op komst dit jaar. In dit overzicht zie je welke albums Luc Morjaeu, Peter van Gucht en de andere medewerkers van Studio Vandersteen allemaal voor je op stapel hebben staan.

Suske en Wiske hommage-album ‘Geduvel Op De Heide

De traditie om jaarlijks door een andere tekenaar en scenarist een eerbetoon te laten brengen aan de strip gaat ook in 2022 door. Jan Bosschaert, onder meer bekend van de stripreeksen ‘Sam’ en ‘De Geverniste Vernepelingskes’, mocht dit keer aan de slag met onze vrienden. Dat deed hij aan de hand van een scenario van Marc Legendre, met wie hij ook aan de elf albums van ‘Sam’ samenwerkte. ‘Geduvel Op De Heide’ combineert een aantal verhalen uit het werk van Vandersteen. Zo put het uit het Jerom avontuur ‘De Verborgen Kroon’ en uit de Suske en Wiske ‘De Duistere Diamant’. Lees meer achtergronden bij het album.

Releasedatum: 3-5-2022

Hommage-album Geduvel op de Heide

Suske en Wiske – De Maffe Markies (363)

De terugkeer van de Van Zwollems belooft altijd een spannend avontuur. Zo ook dit keer, als Anne-Marie gebukt gaat onder de last van de zorg voor haar vader. Onze vrienden proberen haar op te beuren en haar te helpen in haar zoektocht naar de ware liefde.  Het plan is om dat plaats te laten vinden tijdens een romantisch bal in jachtpaviljoen De Notelaere in Hingene. Niet in onze tijd, maar in het verleden. Bij afwezigheid van de Hertog van Hingene, doet vader van Zwollem zich voor als diens plaatsvervanger, met alle gevolgen van dien. Een genodigde van het feest doet zich echter anders voor dan hij werkelijk is…

De Maffe Markies - De Perfecte Podcast

Suske en Wiske – De Gulden Krijger (364)

Jerom krijgt een rol in een grote filmproductie en mag zich daarvoor weer in een superheldenrol mag manouvreren. Hij speelt een supersterke native American, De Gulden Krijger. Er is echter iemand die het op hem gemunt heeft en de opnames worden gedwarsboomd.

Peter van Gucht, de scenarioschrijver van het album, vertelt in aflevering 16 van De Perfecte Podcast over hoe hij research heeft gedaan naar de indianenstam die hij laat voorkomen in het verhaal.

Suske en Wiske De Gulden Krijger De Perfecte Podcast Peter van Gucht
Striptekenaar Wout Schoonis ontwierp de karakters voor dit avontuur van Suske en Wiske.

Suske en Wiske – De Boze Boleet (365)

Kinoko, een collega van Barabas, is op zoek naar een medicijn voor haar vader. Deze lijdt namelijk aan een zeldzame ziekte. De collega heeft ontdekt dat het geneesmiddel uit een zeer zeldzame paddenstoel kan gehaald worden. Deze komt enkel voor op een bijzonder eiland, begroeit met duizenden soorten zwammen.

Een ongeval zorgt ervoor dat het speciale onderzoeksteam uit elkaar gerukt wordt. En beide partijen ontdekken al gauw dat de zoektocht naar de zeldzame zwam helemaal niet zo onschuldig is en deel uitmaakt van een snood plan.

Suske en Wiske - De Boze Boleet 365 Wout Schoonis

De Kronieken van Amoras 9 – De Zaak Sus Antigoon #1

De Kronieken van Amoras 9 - De Zaak Sus Antigoon #1 Suske en Wiske Charel Cambré Marc LegendreEen lijkwitte gedaante met een kurkentrekker door zijn kruin en een fles chateau migraine de vinaigre aan zijn enkel. Zo kennen we Sus Antigoon allemaal. Hij is de stichter van de stad Amoras op het gelijknamige, door hem ontdekte eiland in de stille oceaan. Alleen… wat deed hij daarvoor? Hij is de betoveroverovergrootvader van Suske en komt oorspronkelijk uit Antwerpen. Maar wat weten we nog meer over hem?

In de nieuwe ‘Kronieken van Amoras’ doen Charel Cambré en scenarist Marc Legendre een boekje open over het verleden van de Vlaamse zeevaarder die zijn volk leerde drinken, maar zichzelf dood dronk.

De Kronieken van Amoras – De Zaak Sus Antigoon 2

Het verhaal rondom het mysterieuze vertrek uit Antwerpen van Suskes betoveroverovergrootvader gaat verder in het tweede deel van ‘De Zaak Sus Antigoon’.

Er worden in het eerste deel al aardig wat vragen beantwoord, maar er is ook nog een hoop onduidelijk. Waarom bouwde hij bijvoorbeeld geen schip om terug te keren naar Antwerpen? En hoe komt het dat hij moet blijven spoken? Charel Cambré en Marc Legendre kunnen nog genoeg vragen beantwoorden en doen dat als het album uitkomt op 31-5-2022.

De Kronieken van Amoras Suske en Wiske De Zaak Antigoon #2 Charel Cambré Marc Legendre