Willy Vandersteenprijs 2024: Koen Maas als jurylid

Naast het opnemen van nieuwe podcastafleveringen, ga ik deze zomer ook nog héél veel strips en graphic novels lezen.  Als jurylid voor de Willy Vandersteenprijs!

De Willy Vandersteenprijs! Ik win ‘m niet, want daarvoor moet je een stuk beter kunnen tekenen dan ik kan. Maar ik mag wel meebeslissen over wie hem wel wint. Een eervolle taak, die ik niet licht opvat. Voorgaande winnaars zaten ooit al tegenover mij voor De Perfecte Podcast, zoals Gerben Valkema en Charel Cambre.

Jury duty…

Dat betekent dat ik deze zomer meer dan 150 strips en graphic novels mag doorspitten, waarna er in een jurybijeenkomst een hoogstwaarschijnlijk meer dan terechte winnaar wordt gekozen. Deze getalenteerde tekenaar krijgt een geldbedrag van €5000,- én een tekening van de voorgaande winnaar.

De Willy Vandersteenprijs 2024

Deze prestigieuze prijs is een initiatief van Stripgids, Stichting Beeldverhaal Nederland / Stripdagen Haarlem en SABAM-ARTES. De prijs wordt later dit jaar uitgereikt. Meer informatie volgt, zodra ik door de lijst aan albums heen ben…

Willy Vandersteenprijs Jury Koen Maas De Perfecte Podcast Suske en Wiske stripgids

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *