Suske en Wiske fandag 2023 in Oudenbosch

Zet je spaargeld maar vast aan de kant en houd je agenda leeg, want op 2 april 2023 kan je weer volop genieten tijdens de Suske en Wiske fandag 2023 in Oudenbosch.

Voor het eerst sinds 2019 organiseert De Fameuze Fanclub eindelijk weer een Suske en Wiske fandag. Door de tussenkomst van een niet nader te noemen pandemie, konden voorgaande edities helaas geen doorgang vinden. Des te mooier is het dat je er dit voorjaar eindelijk weer op uit kunt om dat ene ontbrekende pronkstuk aan je verzameling toe te voegen.

Ben je nog nooit bij een Suske en Wiske fandag geweest? Luister dan eens naar deze aflevering van De Perfecte Podcast, die werd opgenomen tijdens de meest recente editie.

Daarnaast hoor je in aflevering 2 Niels van der Made aan het woord. Hij is de voorzitter van de fanclub en vertelt passievol over de invloed van Suske en Wiske door de jaren heen.

Suske en Wiske Fandag 2023

De Fameuze Fanclub hoopt de fans en belangstellenden uit Nederland én Vlaanderen massaal te kunnen verwelkomen op de Suske en Wiske Fandag in Oudenbosch, vlakbij Roosendaal en goed bereikbaar met de trein. Ook voor fans die van wat verder moeten komen, is Oudenbosch zeker de moeite waard om te bezoeken.

De Vliegende Klomp Suske en Wiske Basiliek Oudenbosch De Perfecte Podcast
De Basiliek in Oudenbosch werd vluchtig bezocht door Lambik en Jerom in het reclame-album ‘De Vliegende Klomp’, dat in 1975 werd uitgebracht in opdracht van VVV Noord-Brabant.

De indrukwekkende basiliek in het centrum van Oudenbosch is een negentiende-eeuwse kopie van de Sint-Pietersbasiliek in Rome. Zien is geloven!

Sint-Pietersbasiliek Oudenbosch Vaticaanstad
De Sint Pietersbasiliek heeft een koepelgewelf van maar liefst 63 meter hoog en is een kopie van de Sint Pieter in Vaticaanstad

De Fameuze Fanclub zet daarmee weer voet op Brabantse bodem. De vereniging werd in 1987 opgericht in Boxtel en groeide uit tot de grootste club van stripliefhebbers van de Lage Landen. Leden ontvangen vier keer per jaar het tijdschrift Versus met nieuws, aankondigingen en wetenswaardigheden over hun favoriete helden en krijgen ieder jaar een exclusief ledenbeeldje.

Suske en Wiske fameuze fanclub fandag Oudenbosch Paul Geerts Marc Verhaegen Boxtel De Gulden Harpoen De Perfecte Podcast
De Fameuze Fanclub werd in 1987 opgericht door Els en Sylvan Feenstra en werd in het album De Gulden Harpoen (236) weergegeven door Paul Geerts.

Signeersessie met Suske en Wiske tekenaars

Reis je af naar Oudenbosch, dan mag je rekenen op een verrassende line-up van signerende Suske en Wiske-stripmakers!

Originele tekening Willy Vandersteen

Behalve de mogelijkheid om kennis te maken met de signerende stripmakers, is er een beursgedeelte met stands van handelaren en leden vol Suske en Wiske-strips en -curiosa en een veiling met mooie kavels. Je kan Parastone live aan het werk zien bij het boetseren van een Suske en Wiske-beeldje.

Parastone Suske en Wiske fanbeeldjes
Door de jaren heen heeft Parastone uit Den Bosch meerdere Suske en Wiske figuren in beeldjes weten te vangen. Leden van de fanclub krijgen ieder jaar een uniek beeldje.

Het Suske en Wiske Museum uit Kalmthout (B) voorziet een leuke activiteit voor de jongste bezoekers. Kortom… een leuk gezinsuitje voor jonge en minder jonge stripliefhebbers!

Iedereen is welkom op de Suske en Wiske Fandag!

Datum en tijdstip:
zondag 2 april 2023 van 10 tot 16 uur.

Locatie:
Sporthal De Beuk, Beukenlaan 4, 4731 CG Oudenbosch (NL)

Toegang:
Leden van De Fameuze Fanclub € 5,- / Niet-leden € 7,50 / Kinderen tot 12 jaar gratis!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *