Suske en Wiske en De Ronkende Radio

Suske en Wiske bestaan 75 jaar en dat is nieuws. Vandaar dat er op de radio ook regelmatig aandacht is voor de strip. Spijkers Met Koppen, Ekdom in de Morgen en Sanders Vriendenteam besteden aandacht aan het jubileum van onze Vlaamse vrienden.

Suske en Wiske in Spijkers Met Koppen

In De Steriele Studio van NPO Radio 2 is het uitgestorven. Op de programmamakers van het satirische radioprogramma na. Gasten komen binnen voor hun gesprek met presentatoren Felix Meurders en Dolf Jansen en verlaten daarna meteen het pand.

Gelukkig is daar mede-liefhebber Roelof de Vries, die samen met ondergetekende aanschoof voor een item over de twee jongste bejaarden van de Benelux.

Bekijk het item op de site van NPO Radio 2

>> Meer media rondom De Perfecte Podcast

Na afloop vertelde Felix nog vroeger ook de albums gelezen te hebben. Of Dolf ook de albums van onze Vlaamse vrienden verslond blijft voor altijd een mysterie, want de marathonloper nam meteen na de uitzending de benen.

Ekdom In De Ochtend over Suske en Wiske

Oud-collega Gerard Ekdom belde op de dag van het 75-jarig bestaan om te praten over de strip die in onze jeugd zo prominent aanwezig was. Dat radio en Suske en Wiske goed samengaan, bleek al snel :

Terug op 3FM met een spreekbeurt over Suske en Wiske

En ook bij mijn oude werkgever 3FM werden de jarigen in het zonnetje gezet. Nu de scholen gesloten zijn biedt Sander Hoogendoorn op de radio alsnog de mogelijkheid om een spreekbeurt te doen. Mijn spreekbeurt werd beoordeeld met een 9.7! Ik heb wel eens een lager cijfer mee naar huis genomen…

Spreekbeurt Suske en Wiske
Een 9.7! Dat ga ik aan mijn ouders laten zien

Spraakmakers op NPO Radio 1 met Ghislaine Plag

Samen met Hanco Kolk, tekenaar van Gilles de Geus en Single, mocht ik op Radio 1 aanschuiven in Spraakmakers voor een gesprek met de onvolprezen Ghislaine Plag. Ook voor haar een aangename afwisseling om in tijden van ernst over een prettig onderwerp als Suske en Wiske te kunnen praten. Haar oog viel dan ook snel op het album van ‘De Dulle Griet’, die ze als kind gelezen had.

Luister het item terug op de site van NPO Radio 1

Suske en Wiske op 538 in de Coen en Sander Show

Binnenkort verschijnt er meer rondom Suske en Wiske en radio, want in de elfde aflevering van De Perfecte Podcast is radiomaker en stripliefhebber Sander Lantinga te gast. Om je alvast lekker te maken, belden we op 30 maart in de uitzending om over het 75 jarig bestaan te praten.

Verder is het in deze tijd voor mij als beschikbare freelance copywriter veel gebruik maken van videovergaderingen om mensen te spreken. Skype, Facetime en vooral Zoom komen momenteel goed van pas…

>> Naar het afleveringen overzicht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *