De Preutse Prinses van Suske en Wiske tekenaar Paul Geerts

De harten van vele Suske en Wiske fans maken een sprongetje bij het horen van dit nieuws. Suske en Wiske peetvader Paul Geerts en diens trouwe inkter Eric de Rop hebben nog één keer een album gemaakt: De Preutse Prinses.

Het nieuws dat er weer een Suske en Wiske album van de hand van Paul Geerts aankomt verspreide zich online als een lopend vuurtje. Daaruit blijkt maar weer hoe geliefd de Antwerpenaar nog steeds is. Tijdens het Kamper stripspektakel in augustus sprak ik kort met hem over het aanstaande album. Het album gaat De Preutse Prinses heten en is, in navolging van de hommagealbums van Gerben Valkema, Steven Dupré en Jean-Marc Krings het vierde in een reeks hommagealbums.

Eric de Rop en Paul Geerts hintten er al naar in hun gesprekken voor De Perfecte Podcast, waarbij Geerts deze vraag stelde aan zijn voormalige inkter:

Suske en Wiske en De Preutse Prinses

Geerts, die in 2002 met pensioen ging, heeft in de tussenliggende jaren niet stilgezeten. Na zijn periode bij Studio Vandersteen, hervond hij zijn liefde voor schilderen. Daarnaast werkte hij aan zijn eigen reeks over Mo, Jade en het draakje Plakapong. Hiervan is in 2019 het zevende deel verschenen en ligt het achtste deel al op de plank. Die draagt hij op aan zijn achterkleindochter Alice.

Paul Geerts Mo, Jade, Plakapong Suske en Wiske
Boeken van Mo, Jade en het draakje Plakapong, die Paul Geerts tekende na zijn carrière als tekenaar van Suske en Wiske

De Preutse Prinses komt uit in maart van 2020 en verschijnt ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan van Suske en Wiske. Willy Vandersteen bracht in 1945 het stripduo tot leven met het album Op Het Eiland Amoras. Daarvoor was al het album Rikki en Wiske in Chocowakije verschenen. De Fameuze Fanclub had de primeur van het eerste beeldmateriaal van het album:

Inmiddels is er meer beeldmateriaal gepubliceerd. Zo is de cover van het album, dat weer met de herkenbare rode kaft uitkomt, gepubliceerd én is er een sfeertekening uit het album online verschenen.

Suske en Wiske en De Preutse Prinses Paul Geerts
De cover van De Preutse Prinses door Paul Geerts en inkter Eric de Rop

De Preutse Prinses boottocht

De Sonometer verrijkt de Blauwe reeks

Verder is er nog een verrassing, want er komt een nieuw album uit van De Blauwe Reeks: De Sonometer.

De Sonometer van Suske en Wiske
Willy Vandersteen begon aan De Sonometer voor Kuifje, maar stopte na vier pagina’s

Paul Geerts over Suske en Wiske

Eerder dit jaar sprak Paul Geerts in De Perfecte Podcast al uitgebreid over zijn dertigjarige carrière als tekenaar van Suske en Wiske. Dat gesprek is in twee delen terug te luisteren:

>> Luister deel 1
>> Luister deel 2

Paul Geerts Suske en Wiske De Perfecte Podcast
In zijn werkkamer in Antwerpen tekent Paul Geerts nog lustig verder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *