Hoe luister ik een podcast?

Wat is een Podcast en hoe luister ik ernaar?

Een van de meest gestelde vragen over podcasts is: Wat is het? En hoe kan ik er naar luisteren? Inmiddels neemt de bekendheid van podcasts zienderogen toe, maar voor veel mensen is het nog een onbekend begrip. Als ik echter uitleg wat is het, blijkt iedereen het te kunnen…

Sinds een jaar of vijf is podcasting weer enorm in opkomst. Mensen luisteren naar verhalen over de gekste onderwerpen of abonneren zich op de podcast van kranten om zo achtergrondinformatie over specifieke onderwerpen te krijgen.

Een podcast is dan ook niets anders dan een audio-opname. Een radioprogramma of documentaire waar je naar kunt luisteren, zonder daarvoor een radiozender te gebruiken. Je kan on demand, waar en wanneer het jou maar uitkomt, luisteren naar verhalen over een onderwerp waar jij op dat moment zin in hebt. Zoals Suske en Wiske bijvoorbeeld.

Het mooie van podcasting is dat je de afleveringen thuis via WiFi kunt downloaden naar je telefoon en dus onderweg geen gebruik hoeft te maken van je databundel. Dat scheelt je een hoop kosten.

Hoe luister ik een podcast?

Heb je een smartphone, dan is de kans groot dat daar Spotify of een andere podcast app op staat. Voor iPhone gebruikers is de standaard podcastapp te herkennen aan het onderstaande  icoontje.

Kan je hem niet vinden, zoek dan op ‘podcast’ in de App store en je vindt vanzelf een geschikte app (Stitcher of Castbox bijvoorbeeld).

In deze apps kan je zoeken op titels, genres of makers. Zoek je op ‘Suske en Wiske’ of op ‘De Perfecte Podcast’, dan duikt hij vanzelf op.

En ook zonder smartphone kan je prima naar De Perfecte Podcast luisteren. Hij is terug te vinden op Spotify, iTunes, Deezer en TuneIn.  Daarnaast staat er op deze website bij iedere aflevering een player met een grote ‘play’ knop erop, waarmee je de aflevering start.

Dus vraagt iemand jou ooit ‘Hoe luister ik een podcast?’, dan weet je dat het lang niet zo moeilijk is als die persoon denkt.

Deel dit bericht op Facebook met toekomstige podcastluisteraars uit je vriendenkring.