Paul Geerts over Suske en Wiske deel 2

Biefstuk met champignons. Dat koos ik bij de lokale Chinees waar Paul Geerts me mee naar toe nam om te lunchen halverwege ons gesprek. We hadden nou eenmaal honger en op een lege maag is het moeilijk praten. Vandaar dat het gesprek in twee delen geknipt is. Want na de lunch was er nog genoeg te bespreken. Zoals hoe Paul Geerts Suske en Wiske nu ziet en waarom hij altijd ‘Meneer Vandersteen’ zei, op één keer na…
Spotify openen iTunes openen Anchor openen Google Podcasts openen

Er lag nog een middag voor ons en na een ritje naar de Chinees, waarbij ik mijn opname-apparatuur niet had meegenomen, schoven we aan voor het tweede deel van ons gesprek. We bespraken van alles. Mies Bouwman kwam langs, net als Han Peekel. Zo hadden we het over hoe Paul Geerts Suske en Wiske nu ziet.

Het eerste deel van het gesprek met Paul Geerts kan je hier luisteren.

Leeslijst voor deze aflevering

Ook voor dit gesprek is het leuk om met een aantal albums binnen handbereik te leggen. Dit zijn de boeken die je uit je verzameling zou kunnen plukken:

Daarnaast kan je hier ook de hele uitzending van In De Hoofdrol  terugkijken:

Hieronder zie je Geerts in zijn woonkamer, gezeten voor zijn ingelijste witte shawl, die zo’n herkenbare rol speelde in De Parel In De Lotusbloem én ook in de bovenstaande TV-show.

Paul Geerts Suske en Wiske De Perfecte Podcast

Wat mij na deze gesprekken met meneer Geerts het meest is bijgebleven, is de hartelijkheid waarmee hij mij te woord stond. Niet alleen die dag, maar nog ook nadien. Omdat hij geen computer of smartphone heeft, is het beluisteren van een podcast uitgesloten. Daarom heb ik hem ons gesprek (en dat met Eric de Rop) op CD opgestuurd, zodat hij het kon terugluisteren. Dat werd tot twee keer toe met een telefoontje beloond, waarin hij vertelde er tevreden mee te zijn en er met plezier op terug te kijken.

Kast met herinneringen Paul Geerts
Een Coco de Mer uit de Komieke Coco, een peniskoker uit De Mompelende Mummie en steenkool uit de mijn van Beringen uit De Mysterieuze Mijn. In het midden: de Nederlandse en Belgische ridderordes die hij ontving voor zijn werk.

Han Peekel over Wordt Vervolgd in De Perfecte Podcast

Diezelfde hartelijkheid ontving ik ook zeker bij Han Peekel, bij wie ik langsging om te praten over Suske en Wiske, Paul Geerts en Willy Vandersteen. Zijn studeerkamer mag je zien als een stripverzamelaars Walhalla en daarnaast wist hij veel te vertellen over zijn jaren als presentator van Wordt Vervolgd.

Beluister hier het gesprek met Han Peekel

Han Peekel Wordt Vervolgd De Perfecte Podcast Suske en Wiske
Han Peekel, de presentator van Wordt Vervolgd, bij een klein deel van zijn stripverzameling.

Onvervulde wensen

Wat kan een podcaster zich nog meer wensen? Nou, ja… ik weet nog wel wat, hoor. Een mooie recensie van jou, de luisteraar, bijvoorbeeld. Het liefst op iTunes,  zodat de podcast stijgt in de ranglijsten en anderen hem daardoor sneller vinden. Sterren geven op Spotify mag natuurlijk ook.

En deel een geliefde aflevering eens op Facebook, Twitter of instagram stories. Dat wordt sowieso erg gewaardeerd.

5 antwoorden op “Paul Geerts over Suske en Wiske deel 2”

  1. Dit is een prachtige, goede en verzorgde podcast over Suske en Wiske. Deze strips heb ik vanaf de jaren 80, mijn jeugd, gelezen. Het interview met Paul Geerts, dat openhartig is, daar heb ik van genoten. Hulde aan de maker van deze podcast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *