Micha van Hoorn in Willy Vandersteens werkkamer

Als jonge Suske en Wiske fan stapte Micha van Hoorn eind jaren tachtig de werkkamer van Willy Vandersteen binnen. Over die ontmoeting en meer spreekt hij in De Perfecte Podcast. Luister hem in dit bericht.
Spotify openen
  iTunes openen
Anchor openen Google Podcasts openen

Abonneer je op de podcast in iTunes

Zet hier de player aan:

Volg De Perfecte Podcast ook op FacebookInstagram en Twitter

Lezen doe je alleen. Het verhaal dat je voor je ogen hebt vormt zich in jouw hoofd en de sfeer en gevoelens die dat bij je oproept beleef je anders dan ieder ander. Sommige boeken of verhalen hebben zo’n aansprekende toon of benadering, dat velen erdoor gegrepen worden. Dit is ook zeker bij Suske en Wiske het geval. Want wie je ook over hen spreekt, hun naam doet nog steeds spontaan ogen schitteren. Reden genoeg om een podcastreeks over hen te gaan maken.

Micha van Hoorn en Suske en Wiske

Deze eerste aflevering is een gesprek met Micha van Hoorn. Wij leerden elkaar kennen in 1994, achterin de klas bij de geschiedenislessen van meneer Pit. Later gingen we samen studeren, woonden we in hetzelfde studentenhuis en werkten we lang samen bij 3FM. Wat we nog meer deelden? Een voorliefde voor Suske en Wiske.

De Perfecte Podcast met Micha van Hoorn
Tijdens de eerste opnames was het een groot genot om weer door de aanwezige albums te bladeren

We bespreken in deze aflevering van De Perfecte Podcast het hoe en waarom van deze reeks gesprekken en de relevantie van Suske en Wiske anno 2019.

Leeslijst voor deze aflevering:

De Dolle Musketiers
De Adelijke Ark
De Angstige Avonturen (alle AH melkpak verhalen) 
Operatie Siggy
De Tamme Tumi 
De Briesende Bruid 
De Belhamel-Bende 
Bibbergoud
De Nare Varaan

Afl 1: Ontmoeting met Willy Vandersteen

Micha komt uit een radiomakersnest. Zijn vader en moeder werkten bij de AVRO op de radio-afdeling en het vak van verteller werd hem met de paplepel ingegoten. Vandersteen, eveneens een geboren verteller, was een idool van Micha. Vandaar dat Micha, toen zijn moeder voor de AVRO een reportage over de striptekenaar ging maken, zonder aarzelen meetoog naar België.

Willy Vandersteen
Een werkbezoekje van de AVRO radio waarbij de kleine Micha met zijn moeder meeging.

Volg De Perfecte Podcast ook op FacebookInstagram en Twitter

Eén antwoord op “Micha van Hoorn in Willy Vandersteens werkkamer”

Reacties zijn gesloten.