Helena Vandersteen over Suske en Wiske

Helena Vandersteen, de oudste dochter van Willy Vandersteen, is binnenkort te horen in De Perfecte Podcast. Als een van ‘De Erven Vandersteen’, heeft zij leiding gegeven aan Studio Vandersteen en vertelt ze in ons gesprek ook over haar vader en hoe zij hem inspireerde voor een van de figuren in de strip.

Spotify openen iTunes openen Anchor openen Google Podcasts openen

Vijfentwintig jaar oud is Willy Vandersteen als zijn gezin in 1938 wordt uitgebreid met de komst van zijn eerste dochter, Helena Vandersteen. Het meisje groeit op in de oorlogsjaren in Antwerpen. Ze inspireert haar creatieve vader. Haar olijke oogopslag en streken zetten hem ertoe om in de herfst van 1943 een guitig figuurtje op papier te zetten, die hij de naam ‘Wiske’ meegeeft. 

Rikki en Wiske in Chokowakije Suske en Wiske 75 jaar
De eerste tekeningen van Wiske door Vandersteen

Helena ziet het succes van haar vader van dichtbij groeien. En ook het gezin groeit. Ze krijgt een broer, Robert (Bob), en nog twee zussen, Christiane en Lilianne. De werklust van vader Willy is immens en als gezin is het bij tijd en wijlen lastig om vader te zien. Gaat het gezin gezamenlijk op vakantie, dan haakt hij voor enkele dagen aan, maar gaat daarna weer vlijtig aan de slag. Hoe dat voor Helena als kind was en hoe het gezin verder draaide, komt ongetwijfeld aan de orde in ons gesprek.

Binnenkort lees je hier meer. Kijk voor aanvullend beeldmateriaal op Instagram, Twitter en Facebook.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *