Fameuze Fanclub voorzitter Niels van der Made

Wie beter dan de voorzitter van de Suske en Wiske Fanclub om aan het woord te laten over onze Belgische helden? Niels van der Made is sinds 2017 als voorzitter betrokken bij het bestuur van de Fameuze Fanclub en is als fan sinds zijn prille jeugd verknocht aan de reeks.

Spotify openen iTunes openen Soundcloud openen Google podcasts openen

Volg De Perfecte Podcast ook op Facebook, Instagram en Twitter

Na een rit vol langzaam rijdend verkeer en ellenlange files bereik ik de binnenstad van Antwerpen. Het is even goed opletten geblazen, want de stad werkt hard aan het wegennet en doet bij het binnenrijden vanaf de snelweg nog het meest denken aan de steenwerf van Fred Flintstone.

Op de rand van de Antwerpse Seefhoek en het Amandus Atheneum spreken we af bij Niels thuis. Samen met zijn gezin woont hij in een van de rustige, nauwe tussenstraatjes, ingeklemd tussen doorgaande wegen. Bij aankomst staat de Nederbelg – hij woont al meer dan twintig jaar in de eeuwenoude Belgische stad – mij al voor de deur op te wachten. Er staat een ochtend (en middag) praten over Suske en Wiske en de Fameuze Fanclub op het programma en daar kijkt hij reikhalzend naar uit.

Er is genoeg te vertellen, dus na een opwarmende kop koffie gaat hij mij voor de trap op naar zijn studeerkamer, met daarin een overweldigende boekenkast vol leesvoer. Op een plank aan de muur prijken een aantal ingelijste tekeningen en voor het raam staat een tafel waaraan we plaatsnemen. Na een kennismakend gesprek gaan we over tot de orde van de dag: een podcast over Suske en Wiske!

Suske en Wiske podcast setting
De werkkamer van Niels staat vol memorabilia, verzamelbakken en rijen met albums


Meer weten over De Perfecte Podcast
Support De Perfecte Podcast op Patreon

Volg De Perfecte Podcast ook op FacebookInstagram en Twitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *