Fameuze Fanclub voorzitter Niels van der Made

Wie beter dan de voorzitter van de Suske en Wiske Fanclub om aan het woord te laten over onze Belgische helden? Niels van der Made is sinds 2017 als voorzitter betrokken bij het bestuur van de Fameuze Fanclub en is als fan sinds zijn prille jeugd verknocht aan de reeks. 
Spotify openen iTunes openen Anchor openen Google podcasts openen

Volg De Perfecte Podcast ook op Facebook, Instagram en Twitter

Na een rit vol langzaam rijdend verkeer en ellenlange files bereik ik de binnenstad van Antwerpen. Het is even goed opletten geblazen, want de stad werkt hard aan het wegennet en doet bij het binnenrijden vanaf de snelweg nog het meest denken aan de steenwerf van Fred Flintstone.

Op de rand van de Antwerpse Seefhoek en het Amandus Atheneum spreken we af bij Niels thuis. Samen met zijn gezin woont hij in een van de rustige, nauwe tussenstraatjes, ingeklemd tussen doorgaande wegen. Bij aankomst staat de Nederbelg – hij woont al meer dan twintig jaar in de eeuwenoude Belgische stad – mij al voor de deur op te wachten. Er staat een ochtend (en middag) praten over Suske en Wiske, Willy Vandersteen en de Fameuze Fanclub op het programma. En daar kijkt hij reikhalzend naar uit.

Er is genoeg te vertellen, dus na een opwarmende kop koffie gaat hij mij voor de trap op naar zijn studeerkamer. Daarin prijkt een overweldigende boekenkast vol leesvoer. Op een plank sieren een aantal ingelijste tekeningen de wand. Voor het raam staat een tafel waaraan we plaatsnemen. Na een kennismakend gesprek gaan we over tot de orde van de dag: een podcast over Suske en Wiske!

Suske en Wiske podcast setting
De werkkamer van Niels staat vol memorabilia, verzamelbakken en rijen met albums

Leeslijst voor deze aflevering

Laat je twee liefhebbers losgaan over hun favoriete onderwerp, gezeten naast een uitpuilende boekenkast vol leesgoud, dan vliegen de titels je om de oren. Zo ook met Niels en mij. Albums uit de blauwe reeks. Pareltjes van Paul Geerts. Het recentere werk van Luc Morjaeu en Peter van Gught. Er wordt veel benoemd en die titels zet ik hier voor je op een rijtje, zodat je mee kunt lezen.

Suske en Wiske
De Gouden Cirkel (#118)
De Bokkige Bombardon (#160)
De Raap van Rubens (#164)
De Perenprins (#181) 
Het Dreigende Dinges (#201)
Angst Op De Amsterdam (#202)
Het Aruba-Dossier (#241)
De 7 Schaken (#245)
Het Slapende Goud (#288)
Suske de Rat (#319)
Sterrenrood (#328)
De Bibberende Bosch (#333)
De Planeetvreter (#339)
Operatie Siggy (#345)

Speciale albums
Fata Morgana (reclameboekje voor de Efteling uit 1988)
– De reeks Amoras  van Charel Cambré en Marc Legendre
– Hommage-album Boemerang (2018)

Meer weten over De Perfecte Podcast
Support De Perfecte Podcast op Patreon

Volg De Perfecte Podcast ook op FacebookInstagram en Twitter

3 antwoorden op “Fameuze Fanclub voorzitter Niels van der Made”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *